Item Toverland!

In deze aflevering van scTV gaat ons team op bezoek bij Teun Dielesen, oud-leerling van het Stedelijk College en directeur van Toverland. Ben je benieuwd? Kijk dan snel de video!

Gelukkig Nieuwjaar!

Het nieuwe jaar beginnen we met een nieuwe look van onze website. Met nieuwe foto’s en een actuele ordening van onze activiteiten. Zodat nog duidelijk is, waar we mee bezig zijn.

Heel veel goeds en veel cultureel en educatief plezier toegewenst in 2018!

Mooie vooruitzichten!

Het nieuwe school-/collegejaar is alweer een tijd aan de gang en ook wij zijn weer volop aan de slag met het maken van mooie sTV items en educatieve producties voor o.a. de TU/e en Trion Opleidingsschool. Nieuw zijn de rubrieken “Op bezoek bij…” waarbij we op bezoek gaan bij alumni van scholen en de rubriek “Kan ik dit ook…” met een meer educatieve insteek. Daarnaast gaan we aan de slag met nieuwe Camjo journalisten en vanaf eind oktober zal Fabian Smolders ons team versterken op het gebied van editing en communicatie.

Kortom mooie vooruitzichten!

Smruthi interviewt Rens over zijn rol bij het TEDx Youth@ISE event begin dit jaar.

 

De zomervakantie komt eraan!

Het is bijna zover, de zomervakantie komt eraan. Dit betekent dat je kan genieten van een vakantie, het strand, de zee en de zon. Even niks aan je hoofd, om vervolgens weer opgeladen aan je nieuwe school/collegejaar te beginnen.

‘Diversiteit’ bij scTV aan tafel

Afgelopen vrijdag 16 juni zijn wij druk bezig geweest met de opnames voor scTV aan tafel met als thema ‘diversiteit’. Er zaten gasten aan tafel zoals; Lisa Kruitbosch, William Walraven en Johan van Rooij. Zij vertellen ieder wat hun kijk is op de term ‘diversiteit’. Tevens was er muziek van Sam, Myrthe, Cas en Levy, ingekomen stukken en veel meer… Hier zijn wat foto’s om een indruk te geven van de inspirerende, leerzame en leuke dag. Be prepared, 30 juni is de aflevering online te zien!

 

HELLO, MY NAME IS: Vriti Kalia

I joined the film crew of the TEDx event because I was interested in learning more about filming and contributing to make the event successful. Under the wing of an older student, I ended up editing the talks after the event which gave me the experience of a lifetime. The thought of editing in an editing studio was very exciting to me. Scala Productiehuis helped me throughout my project and to understand the bigger picture and to look at filming and editing as a story. While editing the talks I began to recognize the subtle features that I often missed when looking at videos from the perspective of the audience. To continue to notice and try to weave in those perfect cuts and smooth transitions in different stories is what I have taken away from my experience.