En ik ben sinds april aan de slag bij Scala Productiehuis. Als programmamaker, maar ook met de communicatie en de ontwikkeling van nieuwe projecten. Gevarieerd en uitdagend dus, precies zoals ik het leuk vind. Zeker nu ik sinds enkele weken ben afgestudeerd als journalist en alle tijd heb voor onze nieuwe plannen.

Even een kort cv’tje: ik ben 29 jaar, kom oorspronkelijk uit Breukelen (UT) en woon sinds zes jaar in Tilburg. Voor die tijd zat ik in Amsterdam op de Stylingacademie Artemis, waar ik ben afgestudeerd als allround stylist in mode, media en interieur. Na deze berg creativiteit heb ik de diepte opgezocht in de studie Journalistiek, waar ik me heb gespecialiseerd in het medium televisie. Na een jaar als junior producer bij een documentairebureau en mijn afstuderen, ben ik klaar voor een uitdaging bij Scala Productiehuis.

De komende tijd zal ik me voornamelijk bezig houden met de ontwikkeling van Junior Tech TV, met de groei van onze schooltv’s (net als scTV) en de groei van Scala Productiehuis in het algemeen. Zo mag ik al vertellen dat we voor volgend schooljaar op zoek zijn naar een nieuwe stagiair én een goede starter.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de mens en maatschappij, uit kunst, wetenschap, humor en innovatie. Naast mijn werkzaamheden voor Scala ben ik voor mezelf begonnen met Spraakmaker Producties, waarmee ik mooie producties hoop op te zetten. Nieuwsgierigen kunnen mij natuurlijk volgen via Twitter: @astridspraakman.

HELLO, MY NAME IS: Astrid Spraakman