Op onze nieuwe website hebben we al een tipje van de sluier opgelicht over ons nieuwe project: Junior TechTV. Een online televisiekanaal voor basisscholen met leerzame items over alles wat met techniek te maken heeft. In elk item gaan een of twee leerlingen van groep zeven/acht op zoek naar antwoorden op hun vragen over techniek, wetenschap en innovatie. Deels ter techniekpromotie en om de technieklessen makkelijk toepasbaar te maken, maar vooral om de kinderen een kijkje te bieden in hún toekomst. Zoals een aflevering over robots, die er misschien wel voor gaan zorgen dat ze straks nooit meer zelf hun kamer hoeven op te ruimen! Maar ook over 3d-printen van bijvoorbeeld ons eten, over ruimtereizen en het heelal, over virtual reality brillen en nog veel meer.

Met Junior TechTV krijgen leerlingen straks niet alleen elke week een item te zien over techniek en toekomst, maar kunnen ze er vooral zelf mee aan de slag. Bij elke aflevering zorgen we voor een bijpassend lesplan, zodat elke klas aan de slag kan met het onderwerp. Een eigen robot ontwerpen bijvoorbeeld, en bedenken wat die voor of met ze kan gaan doen natuurlijk. En via de website kunnen ze vervolgens zelf vragen of onderwerpen insturen die zij wel terug willen zien in de volgende Junior TechTV.

Mooie plannen alleen zijn natuurlijk niet voldoende, dus zijn we achter de schermen druk bezig het idee uit te werken naar een sterk projectplan. Als voorproefje hebben we bovendien een leuke pilot opgenomen tijdens het Eindhovense event ‘Night of the Nerds’. Hiermee trekken we binnenkort de wijde wereld in voor feedback van en samenwerking met andere partijen. Spannend, dus we houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Junior TechTV