Schermafbeelding 2016-03-23 om 10.47.38Sinds 2013 zit ik bij de redactie en doe ik het presentatiewerk bij de scTV van het Stedelijk College Eindhoven. Het is nog nooit saai of niet leuk geweest, daarom vind ik scTV een echte aanrader voor iedereen die graag tv maakt of gewoon iets nieuws wil leren.

Ik zat in de derde en had toen nog een journaliste of een filmregisseurs-droom toen ik de poster van scTV zag hangen: “Wil jij graag aan de gang als cameraman, presentator of montagewerk doen? Lijkt het je gaaf om zelf tv te maken? Meld je nu aan!” Zonder te denken “Is dit niet een beetje gênant om te doen?” stuurde ik meteen een mailtje. Deze kans leek wel voor mij gemaakt! Sinds kleins af aan wou ik in de toekomst iets met films of tv doen. scTV heeft mij de kans gegeven om te groeien als presentatrice en om diverse evenementen bij te wonen. Na de eerste auditie stelden we een kleine crew samen, waarvan een deel nog steeds enthousiast werkzaam is bij scTV. In de opvolgende jaren leerde ik hoe ik de geïnterviewde op z’n gemak kan stellen, hoe ik soms moet improviseren voor de camera en hoe belangrijk planning en samenwerking is.

Na drie jaar blijf ik nog steeds veel leren en nieuwe mensen ontmoeten; onze crew is inmiddels al flink uitgegroeid! Ook is het extra leuk omdat je met mensen die je al langer kent zit. Je kunt dan je kennis en tips delen met de jongere generatie. De grootse tip die ik heb voor andere presentators is om altijd ontspannen en jezelf te zijn voor de camera. Dit doet je goed en dit zul je ook uitstralen op het beeld! Nu is scTV een onmisbaar deel van school voor mij. Het is een fijne en uitdagende afwisseling van het dagelijkse schema en een kans om je kennis over je omgeving en jezelf te verbreden.

HELLO, MY NAME IS: Victoria Kunaseelan