babatunde yannick rug

”Babatunde”

Een korte fictie film over de drie werelden die binnen het traditionele Afrikaanse geloof een belangrijke rol spelen: de werelden van de doden, de levenden en de ongeborenen en de cyclus daarbinnen.

Gisteravond was het dan zover! De première van de korte film Babatunde, the father returns van Dwight Fagbamila, tijdens de AKV ST. Joost première examenfilms bij het Lantaren-Venster in Rotterdam.

In het kader van onze doelstelling stimuleren wij jonge filmmakers, en zijn derhalve sinds maart volop actief met deze veelzijdige filmproductie, een project die de laatste stap vormde naar het afstuderen van Dwight . Het waren intensieve maanden, maar dat harde werk heeft mogen baten.

De film werd positief ontvangen, Dwight is met vlag en wimpel afgestudeerd, en is er tevens mee genomineerd voor de St. Joost Penning. Deze week al meteen ingezonden voor o.a. het Nederlands Filmfestival, en de Wildcard nominatie. Meer festivals zullen al gauw volgen. We zijn benieuwd!

babatunde andre en hygendro babatunde andre en paarden babatunde esther  babatunde michaja babatunde vincent babatunde yannick

Korte Film: Babatunde