Schermafbeelding 2016-07-04 om 15.21.47Toen ik in de tweede klas zat kwam ik in aanraking met Nico van de Klundert, die toen druk bezig was een start te maken met Stedelijk College TV. Omdat ik het toen al leuk vond om zelf filmpjes in elkaar te zetten en dat al wat vaker voor school had gedaan, ben ik gevraagd mee te doen aan de start van het project in het volgende schooljaar.

Mijn bedoeling was om editor te worden, omdat ik daar al wat ervaring mee had, alleen langzaam maar zeker ging ik steeds meer filmen. Dit bleek ik ook heel leuk te vinden en in de vier jaar die volgden heb ik veel Stedelijk College TV items met groeiend enthousiasme gefilmd. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid en ging zelfstandig met apparatuur en presentatrice op pad. Onze wereld werd steeds groter. Vanuit het Stedelijk College gingen we bijvoorbeeld naar Den Haag om in de Tweede Kamer te filmen en kregen we belangrijk bezoek zoals de burgemeester van Eindhoven. Omdat het oorspronkelijke team een voor een de school ging verlaten, moesten er nieuwe mensen geworven en opgeleid worden. Ik heb hierbij uitleg gegeven over de werking van de camera en hoe je de beste opnames maakt.

Dit alles heb ik zo leuk gevonden dat ik er mijn beroep van wil maken. Ik ben aangenomen bij de Dutch Filmers’ Academy in Hilversum, waar ik de opleiding Film & Audiovisual Media ga volgen. Ik heb heel erg genoten van mijn tijd bij Stedelijk College TV, het was een superleuk team, ik heb veel geleerd en ik heb flink wat bagage om in dit vakgebied verder te gaan.

Het verlaten van het Stedelijk College is zeker geen afscheid, want ik weet zeker dat we elkaar snel weer zullen ontmoeten.

-Colin Klijmij (17), 2016

HELLO, MY NAME IS: Colin Klijmij