DSC00818

Naast het ondersteunen van scholen in het onderhouden van een eigen SchoolTV kanaal, verzorgen wij ook workshops (op aanvraag) om de leerlingen nog meer kennis bij te brengen in het vak. Een tijdje terug deden we dit door middel van een cursus video editing.

Met een vol programma en alle apparatuur op zak bezochten we het Jan van Brabant college in Helmond. We wilden deze cursus vooral ingaan op de opbouw van een item, en de selectie van beeldmateriaal.

DSC00832

DSC00816

Het leuke aan deze cursus was, dat de leerlingen (allemaal werkzaam bij het Jan van Brabant TV) met hun eigen materiaal aan de slag konden. De beelden die zij zelf hadden opgenomen voor het JvB TV, en met eigen presentators in beeld. Dit maakte het meteen ook dubbel leerzaam. Zo konden ze met kritisch oog naar hun eigen werk kijken, en zien waar het bijvoorbeeld nog weleens mis ging wat betreft het camerawerk en het geluid.

We begonnen de cursus met een uitleg en korte demonstratie, waarna de leerlingen zelf met de beelden aan het werk konden. Tijdens de praktijkopdrachten kon iedereen persoonlijke feedback krijgen, en achteraf werden de montages gerenderd. Daarna bekeken we gezamenlijk de resultaten.

DSC00807

DSC00828

“Ik vond de cursus erg leuk en leerzaam. Ik heb onder andere geleerd om bewuster met het beeldmateriaal om te gaan bij het maken van een montage, zonder alles klakkeloos aan elkaar te plakken.” – Liam Toll (17)

Interesse in een cursus video editing? Mail dan naar info@scalaproductiehuis.nl

Cursus video editing