Een behoorlijke tijd geleden (toen de dinosaurussen nog niet van plastic waren) deed ik auditie voor ‘GOD – the musical’. En jawel, ik kreeg een rol! Als kunstdocente bulderde ik iedereen van het podium af en had een pagina lange monoloog over de schreeuw. Wat hebben we toen gelachen. Niet alleen heb ik een fikse handvol nieuwe vrienden gemaakt, maar ook kwam ik in aanraking met het Scala Productiehuis. Vanaf GOD was de toneelproductie op het Stedelijk College ieder jaar een vaste prik voor mij. Na GOD gebeurde er echter iets anders. Er zat een complete speelfilm in de pijpleiding. Vroeger heb ik altijd al met een buurjongen een film willen maken maar dat kwam er niet van want ja…waar begin je in hemelsnaam? Met ‘De Band’ heb ik het allemaal van up-close meegemaakt en dat maakte iets in mij los. 

Na een ‘verkeerde’ studiekeus vroeg ik mezelf af wat ik nu echt leuk vond om te doen. Mijn interesse in film en televisie kwam weer naar boven geborreld. Na wat zoeken kwam ik uit bij het Sint Lucas, die een opleiding Audiovisuele Techniek boden en met lichte twijfel aan mijn kunnen/ervaring heb ik me aangemeld. 

Dan is het opeens 3 jaar later, en zit ik hier als stagiaire van het Scala Productiehuis. Met veel plezier en enthousiasme ga ik een leerzaam en productief half jaar tegemoet.  

HELLO, MY NAME IS: Cathinca Verlaek