In februari was de Internationale school Eindhoven het podium voor een TEDx Youth Event met als overkoepelend thema “The Beauty of Change”. TED (Technology, Entertainment, Design) is van oorsprong een Amerikaans evenement waarbij verschillende professionals inspirerende speeches houden. Op de ISE gaven in totaal negen personen een speech over uiteenlopende onderwerpen zoals de invloed van social media op de maatschappij, het effect van technologie op onze cultuur en het belang van meditatie. Scala Productiehuis heeft de registratie van dit evenement mede mogelijk gemaakt.

‘Het web van social media’
‘Are you caught in the web of social media?’ Dat was de vraag die centraal stond bij één van de sprekers op het evenement genaamd Vivianne Bollee. De meeste mensen hechten veel waarde aan social media maar Bollee is toch een stuk voorzichtiger hierin. Ze stelt dat social media gevaarlijk kan zijn omdat het zo verslavend is.

Deze week wordt er bij Scala Productiehuis druk gewerkt aan de montage van zowel de TEDx Talks als een item voor ISE TV. De TEDx talks zijn te zien op Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=TEDxYouth%40ISE.

TEDx Youth Event