Scala Productiehuis is naast initiator van mediaprojecten ook ontwikkelaar van educatieve content waar media een belangrijke rol speelt. Dit alles in samenwerking met de onderwijsinstelling.

De media content kan ontwikkelt worden voor elk leervak. Op deze manier willen we onderwijsinstellingen en docenten ondersteunen bij het realiseren en inzetten van educatieve media.

Zo heeft Scala Productiehuis onlangs een bijdrage geleverd aan het Experience Center van ASML. Onder andere ontvangt ASML leerlingen uit het voortgezet onderwijs in dit Experience Center om ze een kijkje in de keuken te geven bij een groot technologie bedrijf. Innovatie en ontwikkeling van software en microtechnologie zijn belangrijke aspecten waar ASML gespecialiseerd in is. Scala Productiehuis heeft lesmateriaal ontwikkelt waarbij deze technologie is gekoppeld aan het bestaande curriculum voortgezet onderwijs en omlijst door een educatieve film. Dit lesmateriaal sluit aan op de vakken techniek en natuurkunde bestaande uit media ten behoeve van presentatie en video. Daarbij komen onderwerpen als de werking van cameralenzen, computertechnologie en innovatie aan bod.